Găluşte cu prune şi caise

galuste cu prune si caise jpeg

Îi mulţumim vei Staronschi din Suceava pentru această reţetă de sezon!

Ingrediente

1 cană apă 1 lingură ulei 1 cană făină sare 1 ou prune (caise) 200 g pesmet puţin ulei 100 g zahăr scorţişoară

Mod de preparare

Pui apa la fiert împreună cu sarea şi cu uleiul. Când începe să fiarbă apa, pui toată făina deodată şi amesteci energic până aluatul se desprinde de vas. Atunci aluatul este fiert. Dai la răcit. Pui într-o tigaie ulei. Încingi puţin şi pui pesmetul pe care îl rumeneşti, la foc mic, amestecând continuu. Când a căpătat o culoare mai aurie, iei de pe foc, laşi la răcorit puţin, apoi pui zahărul şi scorţişoara şi amesteci. Când aluatul este aproape rece, adaugi oul şi frămânţi bine. Întinzi din el o foaie de aproape 1 cm, pe care o tai în pătrăţele, în care aşezi jumătăţi de prună cu zahăr şi scorţişoară (sau caise) şi formezi găluştele pe care le fierbi în apă cu puţină sare. Le pui doar când apa clocoteşte şi când se ridică la suprafaţă, le mai laşi cam 5 minute să fiarbă. Le scoţi cu spumiera într-o strecurătoare şi le tăvăleşti prin pesmet.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg