Gem de caise

gem de caise jpeg

Din cămară nu trebuie să lipsească câteva borcane cu gem de caise, după reţeta doamnei Laura Maria Din din Râmnicu Vâlcea.

Ai nevoie de

1,300 kg caise

600 g zahăr

6-7 sâmburi de caise

Cum se prepară

Speli caisele, le tai jumătăţi şi le fierbi cu zahărul până când se topeşte. Ţii pe foc până când se leagă siropul, amestecând din când în când. Când este aproape gata adaugi zeama de lămâie şi sâmburii curăţaţi de pieliţe. Încerci dacă este gata punând o picătură pe o farfurie, dacă se ţine poţi opri focul, dacă nu malşi la fiert. Dai vasul de pe foc şi îl acoperi cu un prosop umed. Când s-a răcit îl răstorni în borcane curate şi uscate şi le înfiletezi.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg