Gem de pepene galben

Un gem mai rar preparat în bucătăriile tradiţionale din România, dar foarte gustos, prafumat şi uşor de preparat.
Ingrediente
2 pepeni de aproximativ 1 kg fiecare 2 lămâi 1 kg zahăr 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
Speli pepenii, îi tai felii, le îndepărtezi coaja şi seminţele şi tai miezul cubuleţe. Amesteci într-o cratiţă pepenele cu zahărul, zahărul vanilat şi zeama de la lămâi. Laşi să fiarbă, la foc mediu, amestecând constant cu o lingură de lemn. Acest gem necesită un timp mai mare de fierbere, întrucât pepenele conţine multă apă.
Când gemul a scăzut şi s-a legat, îl pui fierbinte în borcane spălate şi sterilizate, în prealabil. Acoperi borcanele cu celofan, le legi cu sfoară şi le păstrezi în spaţii bine aerisite şi ferite de razele soarelui.
sursa foto: Photoland