Gem de piersici

gem de piersici jpeg

Mai dulci sau mai acrişoare, gemurile de sezon se numără cu siguranţă printre cele mai aromate. Sfatul nostru este ca acestea să nu lipsească din cămara ta, pentru că le poţi savura la micul dejun pe o felie de pâine cu unt, fie le foloseşti la prăjituri.

Dificultate mică Preparare 120' Pentru 6 borcane

Ingrediente

2 kg piersici

1,5 kg zahăr

1 lămâie

Mod de preparare

Speli piersicile şi le laşi la scurs. Le tai în jumătate, le descojeşti şi le scoţi sâmburii. Jumătăţile le tai cubuleţe, le amesteci cu zahărul şi le pui într-o cratiţă pe foc mic

aproximativ 15 minute.

Când zahărul s-a topit, dai focul mai mare, adaugi zeama de lămâie şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Speli borcanele şi le sterilizezi în cuptor. Când gemul a scăzut şi s-a închegat, îl torni în borcane, pe care le închizi ermetic. Păstrezi borcanele în spaţii răcoroase, ferite de razele soarelui.