Gogoşi cu piersici

21291366 1659564510743398 1182458762 n jpeg

Doamna Amalia Năstase din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună reţetă de gogoşi cu piersici.

Ai nevoie de

40 g drojdie

200 ml lapte călduţ

500 g făină

100 g zahăr

2 ouă

1 praf de sare

coaja de la o lămâie

3 jumătăţi de piersici

zahăr pudră, pentru decor

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară

Amesteci drojdia cu laptele călduţ, cu zahărul şi laşi la crescut. Pui într-un bol mare făina, faci o gropiţă în mijloc şi torni maiaua. Adaugi ouăle, sarea, coaja de lămâie şi piersicile tăiate mărunt şi amesteci bine cu o spatulă. Dacă mai este nevoie mai pui puţină făină. Frămânţi până când aluatul se desprinde de pe mâini, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la crescut până îşi dublează volumul. Îl mai frămânţi puţin cu mâinile unse cu ulei şi formezi din el mingiuţe. Le mai laşi puţin la crescut şi le prăjeşti în baie de ulei încins, la foc mic spre mediu, până când devin aurii. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg