Grisine cu cremă de morcovi şi sos de brânză

grisine cu crema de morcovi si sos de branza jpeg

Îi mulţumim Laurei Martin din Alba Iulia pentru această reţetă de aperitiv foarte potrivit pentru a-ţi întâmpina musafirii.

Ingrediente Pentru grisine 900 g făină 50 g drojdie 50 g zahăr 2 linguriţe sare 50 g chimen 350 ml apă călduţă 200 ml ulei de măsline

Pentru crema de morcovi

500 g morcovi

5 căţei usturoi

1 praf de sare

1 praf de nucşoară

30 ml ulei de măsline

Pentru sosul de brânză

150 g brânză de burduf sau caş frământat

100 g smântână grasă

4 căţei usturoi

Mod de preparare

Pentru grisine, frămânţi din toate ingredientele un aluat elastic. Îl laşi să crească, la loc cald, aproximativ o oră. Încălzeşti cuptorul la 2000 Celsius. Întinzi aluatul în foaie şi tai fâşii de aproximativ 1 cm lăţime şi 25 cm lungime. Aşezi grisinele într-o tavă cu hârtie de copt şi le coci 15 minute. Procedezi la fel până termini toate ingredientele. Ies circa nouă tăvi.

Pentru cremă, fierbi morcovii în puţină apă sau îi coci în cuptor până sunt moi. Îi mărunţeşti cu blenderul împreună cu celelalte ingrediente. Pentru sos, amesteci toate ingredientele în blender până când rezultă un sos moale şi omogen. Serveşti grisinele cu crema de morcovi şi sosul de brânză. Merg bine cu o bere rece.