Gulii umplute

gulii umplute jpeg

Mulţumim Anişoarei Ursan din Cernavodă pentru această reţetă.

Ingrediente

4 gulii potrivite 1 bucăţică afumătură ½ piept de pui 1 ceapă sare piper 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde mărar pătrunjel ulei 1 ou câteva roşii cherry

Mod de preparare

Cureţi guliile, le speli, le ştergi, le tai căpăcelele, pe care le păstrezi, şi le scobeşti. Le fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare, apoi le pui la scurs.

Separat, în ulei încins, căleşti ceapa tocată cu ardeii tăiaţi cubuleţe. După ce s-au înmuiat legumele, adaugi afumătura şi pieptul de pui tăiate mărunt şi le ţii pe foc până scade sosul, apoi le potriveşti gustul de sare şi piper. După ce s-au răcorit, adaugi verdeaţa tăiată fin şi oul bătut, în prealabil.

Umpli cu acest amestec guliile, le aşezi în vas, le acoperi cu căpăcelele, torni apă cât să treacă de jumătatea lor, adaugi roşiile cherry tăiate în jumătate, sare şi piper, după gust. Le dai la cuptorul bine încins 20 de minute.