Ineluşe cu brânză

20170510 215008[1] jpeg

Deserturile simple sunt şi cele mai bune, mai ales când vine vorba de aceste ineluşe cu brânză, după reţeta domnului Teodor Căpîlnean.

Ingrediente ● 1 1/2 kg telemea vacă şi oaie, amestec ● 400 g foi de plăcintă dezgheţate ● 200 g stafide brune ● 1 cană zahăr ● 1 cană lapte ● 5 ouă ● esenţă de vanilie ● coaja rasă de la 1 lămâie ● 1 plic zahăr vanilat ● ulei, pentru uns foile ● unt, pentru uns tava

Ţii stafidele 5 minute în apă caldă, apoi le scoţi pe şervete absorbante.  Dai brânza prin răzătoare şi o amesteci cu zahărul, ouăle, stafidele, esenţă de vanilie, după gust, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.

Separat, ungi o tavă rotundă cu unt. Întinzi o foaie de plăcintă, o ungi cu ulei, întinzi peste ea altă foaie, o ungi, pui un strat cât mai gros de brânză şi rulezi. Procedezi astfel până când termini ingredientele şi aşezi plăcintele în tava rotundă, fără să laşi spaţiu între ele. Le stropeşti cu puţin ulei şi dai la cuptorul încins. Când încep să se rumenească torni peste ele laptele şi le mai dai la cuptor încă 5 minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg