Învârtită cu brânză

Invartita jpeg

Această reţetă de invartita cu branza am primit-o de la Cristian Toderică, din Bacău. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru aluat: 15-20 g drojdie proaspătă 1 ou 50 ml apă caldă 150 ml lapte (de preferat cald) o lingură zahăr făină cât cuprinde 3-4 linguri ulei pentru aluat 3-4 linguri ulei pentru uns sare

200-250 g brânză de vaci

1 ou

3-4 linguri zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

stafide

Mod de preparare:

Amesteci mai întâi drojdia, zahărul şi apa caldă. Adaugi apoi pe rând oul, laptele, făina şi sarea. Când aluatul devine ca de clătite, pui uleiul şi făină în continuare, dar acesta să rămână moale. Frămânţi bine vreo 5 minute.

Întinzi o foaie groasă de un centimetru, o ungi cu puţin ulei, o împătureşti şi o dai la frigider jumătate de oră. O scoţi, întinzi iar o foaie, mai subţire de data asta. Amesteci separat ingredientele de la umplutură şi întinzi uniform pe toată foaia (mai puţin marginile). Rulezi şi pui într-o tavă unsă cu ulei. Dai invartita cu branza la cuptorul încălzit dinainte, la foc mare la început, mijlociu după 15 minute. Când invartita cu branza s-a rumenit frumos, este gata. Ungi cu ulei de 3-4 ori pe parcursul coptului şi când o scoţi.

Placinta cu nuca

Placinta cu nuca

Invartita cu nuca si mere de post

Invartita cu nuca si mere de post

Invartita cu dovleac

Invartita cu dovleac