Jambon de porc cu ananas
Această reţetă am primit-o de la Sălăgean Gabriel, din Lupeni, Hunedoara. Mulţumim!
Ingrediente:
2 căni suc de ananas cu fruct 3 kg jambon gătit 1 cană miere 1 cană zahăr brun cireşe cuişoare întregi
Mod de preparare:
Înlături pielea de pe jambon şi-l aşezi, într-o tavă,cu partea grasă în sus, înfăşurat în folie de aluminiu. Dai tava la cuptor, la 180 de grade Celsius, peentru o oră. Scurgi ananasul şi păstrezi ¼ cană de suc. Îl amesteci cu zahărul brun şi cu mierea, într-o tigaie, şi ţii la foc mic până când se dizolvă zahărul, amestecând din când în când. Dai la o parte folia de aluminiu de pe jambon şi-l ungi cu amestecul dulce. Pui pe carne fructele de anans şi cireşele, dacă nu stau le prinzi cu scobitori şi presari cuişoarele. Dai jambonul la cuptor pentru încă o jumătate de oră. Ungi din când în când cu sosul din tavă.
Serveşti cald.
Trimite-ne reţeta ta la adresa retete@click.ro şi are toate şansele să fie publicată pe site-ul nostru!