Kulebiaka (Plăcintă rusească de peşte)

010 jpeg

Cititorii noştri ne trimit zi de zi, reţete care mai de care mai gustoase şi mai atrăgătoare. Una dintre ele este aceasta, trimisă de Georgeta Mangeac din Bucureşti.

Ai nevoie de

un pachet de aluat de foietaj decongelat 1 kg file de peşte (merluciu, cod, pangasius) 3 cepe 100 g orez cu bobul lung 50 ml ulei sare piper 2 foi de dafin un praf de nucşoară măcinată un ou pentru uns plăcinta pe deasupra

Mod de preparare

Puneti fileul de peste la fiert, in apa fierbinte, adaugati putin piper si foile de dafin. Dupa primul clocot dati deoparte vasul, acoperiti cu un capac si lasati sa stea asa 10 minute.

Fierbeti orezul, strecurati-l si puneti-l intr-un castron. Tocati ceapa fin, sotati-o in ulei si apoi rasturnati-o peste orez. Adaugati pestele (atentie mare sa nu fie cumva si vreun os), sare, nucsoara si amestecati bine, bine.

Intindeti aluatul in tava aragazului, pe hartie de copt. Puneti umplutura intr-un strat uniform iar deasupra acoperiti cu cealalta foaie de aluat din pachet si presati bine, cu degetele sau cu o furculita, marginile pentru a sigila placinta.

Ungeti bine placinta cu oul batut si apoi cu ajutorul unui cutit portionati-o. Puneti tava in cuptorul bine incins, pentru 30-35 de minute, pana cand placinta devine aurie.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.