„Lebede“

lebede jpeg

Florentina Hij din judeţul Suceava ne-a trimis această reţetă pentru un desert „pe fugă“.

Ingrediente

Pentru aluat 6 oua 125 ml ulei 250ml apa 250g faina sare

Pentru crema

1 plic cu budinca de vanilie

4 linguri de zahar

1 plic de zahar vanilat

2 linguri de amidon

500 ml lapte

Preparare

Pui apa ,uleiul si un varf de cutit cu sare la fiert.Cand incepe a clocoti pui faina toata odata si amesteci energic pana la incorporarea completa.Opresti focul si lasi la racit.In compozitia rece incorporezi ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tava pui hartie de copt , o ungi cu putin ulei.Ungi mainile cu foarte putin ulei si modelezi din compozitie un numar egal de gogosele lunguiete care vor fi corpul lebedelor si de bastonase in forma de 'S' care vor fi gatul lebedelor.

Pui gogoselele intr-o tava cu distanta intre ele si le dai la cuptorul preincalzit circa 30 minute fara a deschide cuptorul primele 20 de minute.La fel procedezi si cu bastonasele.Dupa coacere tai capacul gogoselelor .Fiecare capac il tai apoi in 2 pe lungime si vei obtine aripile.

Preparare crema: Amesteci foarte bine toate ingredientele pentru crema si le pui la fiert amestecand mereu pana se ingroasa si capata consistenta unei creme.

Asamblare :Umpli gogoselele cu un mot de crema ,infingi gaturile si atasezi aripile .Optional poti inmuia ciocul lebedelor(un capat al gaturilor) in ciocolata de menaj alba topita si amestecata cu colorant rosu.Vei obtine niste gratioase lebede care vor incanta.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora