Legume gratinate

Mulţumim Mariei Orban din judeţul Hunedoara pentru această reţetă uşoară.
Ingrediente
1 broccoli 2 cartofi 2 morcovi 2 gulii 2 rădăcini păstârnac 1 ţelină potrivită ca mărime 200 ml lapte 100 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură făină sare piper alb
Mod de preparare
Cureţi toate legumele, mai puţin broccoli, le pui la fiert în apă sărată, după gust, pentru 10 minute. Adaugi broccoli şi mai laşi să fiarbă încă 10 minute. Le scurgi (zeama nu o arunci, o poţi folosi la o supă sau ciorbă) şi le tai felii subţiri. Aşezi legumele, intercalate, într-un vas termorezistent. Topeşti untul într-o tigaie, pui făina, amesteci, după care stingicu laptele, amestecând continuu. Laşi să dea într-un clocot, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni sosul obţinut peste legumele din vas. Presari caşcavalul ras deasupra şi introduci vasul la cuptor pentru circa 30-35 de minute. Sunt foarte gustoase şi le poţi servi atât calde,
cât şi reci.