Meringue

Untitled jpeg

Meringue este o prăjitură simplu de preparat şi cu un aspect rafinat. Doamna Ramona Popa ne-a trimis reţeta ei de meringue.

De ce ai nevoie pentru meringue

8 albusuri

250 gr zahar

3 plicuri zahar vanilinat

Frisca si mix de fructe de padure pentru decor. Pentru decor se pot alege si alte fructe, dupa preferinta, caramel, ciocolata razuita, dupa imaginatie si placere.

Cum se prepară meringue

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana obtinem o bezea fina si lucioasa. Punem bezeaua intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt cu o lingura si o intindem formand un blat neregulat. Bagam tava la cuptor cu foc mic si usa intredeschisa pana capata o culoare aurie si crusta incepe sa crape. Dupa ce s-a racit, ornam cu frisca si mixul de fructe dupa imaginatie.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg