Mieluţ Pascal

1 img 20170307 115132 jpg jpeg

Doamna Florentina Hij, din comuna Volovăţ, judeţul Suceava ne-a trimis o reţetă specială pentru zilele de Paşte, mieluţ din aluat.

De ce ai nevoie pentru mieluţ pascal

2 ouă

180 g zahăr

90 ml ulei

90 ml smântână

1 linguriţă unt

2 stafide

20 g zahăr pudră

5 g praf de copt

180-200 g făină

Cum se prepară mielul

Baţi foarte bine ouăle cu zahărul, adaugi treptat uleiul, smântâna şi, la final, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi compoziţia şi o torni în forma de miel unsă cu unt şi tapetată cu făină. Aşezi forma pe o tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit circa 25 de minute. După răcire scoţi mieluţul cu grijă din formă, îi fixezi stafidele drept ochi şi îl pudrezi cu zahăr.