Mille-feuille cu căpşuni

Mille Feuille cu capsuni jpeg

Ramona Nădăban din Arad ne-a ispitit cu reţeta de Mille-feuille cu căpşuni. Nu i-am rezistat!

De ce ai nevoie

400 g aluat foitaj

1 ou

100 g zahăr tos

500 ml frişcă lichidă

150 g zahăr pudră

300 g căpşuni

coaja rasă de la 1 lămâie

150 g ciocolată albă

zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară

Laşi foitajul la dezgheţat, apoi îl împarţi în trei părţi egale. Le întinzi pe fiecare în parte, astfel încât să aibă toate forme dreptunghiulare şi aceleaşi dimensiuni. Întinzi una dintre foi într-o tavă şi o ungi cu ou bătut şi torni o treime din zahărul tos. Coci foitajul 20 de minute, până prinde o culoare aurie. Procedezi la fel şi cu celelalte două foi rămase. Între timp, speli căpşunile şi le tai. Baţi frişca cu zahărul pudră, până se întăreşte. Încorporezi căpşunile, coaja de la lămâie şi ciocolata albă rasă şi amesteci uşor. După ce foile s-au răcit, pui prima foaie cu partea unsă cu ou în sus, torni jumătate din cremă, apoi cealaltă foaie, din nou crema, iar deasupra cea de-a treia foaie, dar cu partea unsă cu ou în jos. Torni zahăr pudră deasupra, într-un strat fin, apoi porţionezi foitajul cu un cuţit zimţat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg