Mini-amandine

amandine jpeg

Mulţumim Corina Rusu din Bucureşti pentru delicioasa reţetă de mini-amandine pe care ne-ai trimis-o la redacţie. Sunt foarte bune!

Ai nevoie de

Pentru blat 6 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină ½ plic praf de copt 3 linguri cacao 10 linguri ulei 1 praf de sare esenţă de vanilie

250 ml frişcă lichidă

250 g ciocolată menaj

500 g gem de gutui

50 ml frişcă lichidă

100 g ciocolată menaj

1 l apă

2 căni zahăr

1 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare

Pentru cremă, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi o amesteci cu frişca, apoi laşi la frigider până a doua zi. Albuşurile le mixezi cu praful de sare şi zahărul, iar gălbenuşurile cu esenţa de vanilie şi cu uleiul, după care le încorporezi în prima compoziţie.

Amesteci făina cu praful de copt şi cacaua, apoi le cerni peste amestecul de albuşuri. Torni blatul în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute. Scoţi blatul din cuptor, îl laşi să se răcească, după care îl tai în două bucăţi.

Însiropezi prima jumătate de blat (pui apa, zahărul şi esenţa de rom la foc mic şi laşi să se topească), întinzi gemul, apoi crema (opreşti pentru ornat 3 linguri). Aşezi cea de-a doua parte de blat, o însiropezi şi dai la frigider 2-3 ore.

După ce scoţi prăjitura de la frigider, o porţionezi, pui pătrăţelele pe hârtii de brioşe, întinzi glazura (topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu frişca lichidă) dinspre centru înspre margini şi decorezi cu crema rămasă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora