Mini-pizza rapide

P1010441a jpeg

De ce îi spune aşa? Pentru că nu trebuie lăsat aluatul să dospească. Vă sfătuieşte Irina Ionela Ungureanu din Râmnicu Vâlcea, care a şi preparat această reţetă şi ne-a trimis-o la redacţie. Mulţumim

Ingrediente

500 g făină 1 cub drojdie proaspătă (50 g) sau 1 plic drojdie uscată 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 4 linguri ulei măsline 250 ml apă sau lapte şuncă, salam, caşcaval sau brânză măsline 1 gălbenuş de ou, puţin lapte

Preparare

Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia proaspata in prealabil dizolvata in apa sau lapte cu zaharul, se adauga sarea, uleiul, laptele si totul se framanta bine. Daca se foloseste drojdie uscata, ea se amesteca odata cu faina. Nu se lasa aluatul la dospit.

Se unge masa cu ulei si se intinde aluatul. Se presara peste aluat sos pentru pizza in strat subtire (se poate folosi si bulion, ketchup, etc.) si mezeluri dupa plac, masline, toate taiate cubulete mai mici.

Se ruleaza, se taie felii de cca. 2 cm grosime, se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se aseaza pe tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptor pentru cca. 18-20 minute la 180-200 grade C. sau pana cand se rumenesc ( in functie de cuptor).

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.