Mini ştrudele cu mere

Strudel jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Ana Maria Badia. Vă mulţumim pentru reţetă. Aşteptăm în continuarea reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

2 mere o foaie aluat foietaj 50 g mix de alune, nuci, migdale tocate mărunt o linguriţă scorţişoară un vârf de cuţit de nucşoară 3-4 linguri zahăr un gălbenuş de ou puţin lapte pentru uns

Mod de preparare:

Curăţaţi merele de coaja, apoi tocaţi-le mărunt. Amestecaţi merele cu alunele tocate, zahărul, scorţiţoară şi nucşoară. Tăiaţi aluatul de foietaj în pătrate de mărimea dorită.

Adăugaţi o linguriţă din amestecul cu mere pe unul din colţuri şi acoperiţi cu celalalt colţ astfel încat să obtineţi un triunghi. Sigilati cu ajutorul unei furculiţe apăsând uşor pe marginile triunghiului.

Ungeţi cu gălbenuşul de ou amestecat cu puţin lapte, apoi presăraţi cu puţin zahăr. Coaceţi în cuptorul încins la 180 grade C pentru 20-25 de minute sau până ce capată o culoare aurie.

image

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.