Minitorturi cu cremă delicioasă

Mulţumim Elenei Harabagiu din Râmnicu Sărat pentru această reţetă cu care îşi răsfaţă nepoţica!
Ingrediente
Blat: 110 g faina 100 g zahar 30 g cacao 8 g praf de copt 30 ml ulei de floarea soarelui 80 g lapte 2 oua un praf de sare
400 ml frisca
400 gr ciocolata amaruie
esenta de rom fiola
250 gr zahar
500 ml apa
1/2 baton de vanilie sau zahar vanilat
alune glazurate
Preparare
Preparam crema si o lasam la rece.Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere..Se da la rece si se spumeaza . Intr-un vas, amestecam ouale impreuna cu laptele si uleiul, iar intr-un alt vas, cernem faina, cacao si praful de copt, adaugam zaharul si sarea si amestecam bine ingredientele. Rasturnam compozia de lichide, adica oua, lapte si ulei, in vasul in care avem ingredientele uscate si amestecam bine cu o lingura de lemn, pina vom obtine o compozitie omogena. In formele de muffins, punem cca 3/4 compozitie (chiar si un pic mai putin, pentru ca, cresc destul de mult in cuptor) si bagam muffins-ii in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 20 de minute. Lasam sa se raceasca bine si le taiem pe jumatate. Le insiropam cu un sirop din zahar,apa si vanilie.Le umplem cu crema.le decoram cu restul de crema,si cu alune glazurate.