Musaca cu mărar

Mulţumim Cristinei Ionescu din Poiana Câmpina pentru această reţetă!
Ingrediente
4 cartofi mari 4 ouă 1 kg carne de porc ulei 2 cepe mărar 1/2 ardei gras sare
Mod de preparare
Toci carnea împreună cu jumătatea de ardei, apoi cureţi ceapa şi o tai mărunt. Pui carnea tocată cu ardeiul şi ceapa într-un bol, adaugi două ouă, mărar, sare, după gust, şi amesteci bine.
Tai cartofii curăţaţi în felii de grosime potrivită. Ungi o cratiţă medie cu ulei, aşezi felii de cartofi pe fund, fără să laşi loc între ele, pui un strat din amestecul de carne, un strat de cartofi, apoi încă unul de carne, iar ultimul strat trebuie să fie de cartofi.
Torni apă cât să acopere foarte puţin ultimul strat de cartofi, apoi introduci cratiţa în cuptor pentru 30 de minute. Scoţi cratiţa şi pui două ouă bătute cu puţin mărar şi un praf de sare. Introduci din nou la cuptor pentru 15-20 de minute.