Musaca de cartofi

Elena Harabagiu din Râmnicu Sărat ne încântă iar cu o delicioasă reţetă.
Ingrediente 2,5 kg cartofi 1,2 kg pulpa de porc tocata 3 cepe potrivite 5 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei sare piper 1 lingurita oregano uscat 50 g unt 50 ml lapte 5 oua 2 linguri smantana
Mod de preparare
Mai intai, am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert cu un praf de sare. I-am lasat pana s-au patruns, dupa care i-am scurs de apa si i-am mixat cu untul si laptele.Am incins uleiul intr-o tigaie mai mare, am pus ceapa tocata marunt si am calit-o 2-3 minute. Am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat pana s-a coagulat si a scazut putin zeama lasata.Am pus peste carne pasta de tomate diluata intr-o cana de apa, am amestecat si am mai lasat pe foc 15 minute, pana a scazut zeama. Am condimentat cu sare, piper si oregano, am amestecat si am dat-o sa se raceasca.
Am adaugat 3 oua peste compozitia de carne si am amestecat. Am intins intr-un vas oval termorezistent uns cu unt jumatate din piureul de cartofi si am netezit. Am intins carnea si am acoperit cu piureul ramas. Am introdus vasul in cuptorul preincalzit pentru circa o ora.Cu 15 minute inainte sa fie gata, am scos vasul si am intins deasupra 2 oua batute cu smantana.
Am lasat-o sa se racoreasca, am taiat-o bucati si am servit-o cu castraveti murati.Se poate depozita in caserole,la congelator.Se pastreaza foarte bine,si e perfecta pentru o cina rapida.