Napolitane umplute cu cremă de nuci

napolitane umplute cu crema de nuci jpeg

Mulţumim Iuliei Paula Pesteşan din judeţul Arad care ne-a trimis o reţetă ce ne poartă cu gândul la copilărie.

Ingrediente

1 pachet foi de napolitane 300 gr nuci macinate 250 gr margarina 400 gr zahar 5 galbenusuri esenta de rom 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se pun 200 gr zahar la caramelizat pana capătă o culoare aurie. Dupa care se adauga cubuletele de margarina, nucile macinate si se amesteca incontinuu. Dupa ce da in clocot, se adauga cubuletele de ciocolata si se lasa pana se topeste. Intre timp, se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se incorporeaza in crema caramel. Se lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se da deoparte pana devine calduta.

Crema nu se lasa sa se raceasca de tot, pentru ca altfel se va intinde greu. Se pune o foaie pe o tava, se unge cu un strat subtire de crema se acopera cu a doua foaie pana se termina crema. Ultima trebuie sa fie foaia de napolitana ce se acopera cu o folie. Se preseaza cu un fund de lemn. Se lasa cateva ore sa stea, dupa care se poate felia .



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg