Negresă cu glazură de ciocolată

O porţie de negresă este binevenită în orice moment al zilei. Doamna Carmen Nădăban din Arad ne-a trimis reţeta ei de negresă cu glazură de ciocolată topită.
Ingrediente
500 g zahăr
1 pahar lapte sau apă
250 g unt
200 g ciocolată menaj
2 linguri cacao
100 g ciocolată lapte
4 ouă
200 g făină
praf de copt
Cum se prepară
Pui pe foc zahărul, laptele, untul, cacaua şi 200 g de ciocolată. Când ciocolata şi untul s-au topit, le dai deoparte şi iei 20 de linguri din compoziţie, în care pui ciocolata cu lapte. Omogenizezi să se topească şi o laşi la răcit.
În restul de amesteci adaugi 4 gălbenuşuri, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă. Le încorporezi, apoi torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci 35 de minute, la 180 de grade. Scoţi negresa şi o glazurezi cu cele 20 de linguri din compoziţia cu ciocolată topită.