Negresă cu glazură de ciocolată

negresa jpeg

O porţie de negresă este binevenită în orice moment al zilei. Doamna Carmen Nădăban din Arad ne-a trimis reţeta ei de negresă cu glazură de ciocolată topită.

Ingrediente

500 g zahăr

1 pahar lapte sau apă

250 g unt

200 g ciocolată menaj

2 linguri cacao

100 g ciocolată lapte

4 ouă

200 g făină

praf de copt

 Cum se prepară

Pui pe foc zahărul, laptele, untul, cacaua şi 200 g de ciocolată. Când ciocolata şi untul s-au topit, le dai deoparte şi iei 20 de linguri din compoziţie, în care pui ciocolata cu lapte. Omogenizezi să se topească şi o laşi la răcit.

În restul de amesteci adaugi 4 gălbenuşuri, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă. Le încorporezi, apoi torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci 35 de minute, la 180 de grade. Scoţi negresa şi o glazurezi cu cele 20 de linguri din compoziţia cu ciocolată topită.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg