„Negresă Pădurea Neagră“

Această reţetă de negresa Padurea Neagra a fost preparată de o cititoare a revistei noastre (Maria Angelica Trică din Vâlcea) a denumit-o „Negresă Pădurea Neagră“ combinând astfel două gusturi cărăra nu le poţi rezista.
Ingrediente
4 ouă bătute 2 căni zahăr 1 cană unt,inmuiat 1 1/2 linguriţe esenţă de vanilie 1 linguriţă esenţa de migdale 1 1/3 căni făină albă 1 cană cacao 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă sare 1 cană cireşe confiate 1/2 nuci tocate
Pentru glazură
2 căni zahăr pudră
6 linguri cacao
1/4 cană lapte
1/4 cană unt,inmuiat
1 linguriţă esenţă de vanilie
1/4 cană nuci,tocate
Mod de preparare
Într-un vas mare de mixer,se bat ouale,zaharul,untul si esentele.Se combina faina,pudra de cacao,praful de copt si sarea.
Se toarna in amestecul de oua si se omogenizeaza,apoi se incorporeaza ciresele si nucile. Se toarna compozitia intr-o tava potrivita,unsa,si se coace la 180 grade C,timp de 35 de minute sau pana cand prajitura este coapta.
Intre timp,pentru glazura,se amesteca in vasul unui mixer,zaharul pudra,cacaoa,laptele,untul si vanilia si se omogenizeaza. Se glazureaza negresele, se lasa la racit,apoi se rasfira la suprafata nucile tocate si se taie in bucati.Aceasta negresa Padurea Neagra se poate decora dupa preferinte.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.