Nuci umplute cu ciocolată

Nucile sunt cu siguranţă unul dintre deserturile care-ţi aduc aminte de copilărie. Doamna Ioana Ungureanu din Slatina ne-a trimis reţeta ei de nuci umplute cu ciocolată.
Ai nevoie de
Pentru aluat
3 ouă
250 g unt
100 g zahăr
600 g făină
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
esenţă de rom
Pentru cremă
125 g biscuiţi
100 g miez nucă
200 ml lapte
50 g margarină sau unt
1 esenţă de rom
150 g zahăr
2 linguri cacao
aluatul ce pică de la cojile coapte
Cum se prepară nucile
Se amesteca făina cu untul. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, esenţa şi praful de copt. Frământăm un aluat nelipicios, pe care-l dăm la rece învelit în folie alimentară, 5-6 ore. Rupem din acest aluat biluţe si le coacem în forma specială de nuci .Cojile se lasă la răcit şi apoi cu un cuţitas îndepărtăm surplusul de aluat de pe margine. Pentru cremă, macinăm biscuiţii şi nucile şi fărămiţăm aluatul. Acestea se amestecă cu zaharul şi cacaua. În laptele fierbinte topim untul şi îl turnăm treptat peste amestecul de biscuiti, până obţinem un aluat omogen şi dens. Punem esenţa de rom şi umplem cojile de nucă. Le tăvălim prin zahăr pudră.