Ochi de pisică

Ochi de pisica jpeg

Mulţumim Iulianei Lako din localitatea Cenad, judeţul Timiş pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 200 g margarină 3 gălbenuşuri drojdie 6 linguri lapte 2 linguri zahăr pudră

3 albuşuri

150 g zahăr pudră

150 g nucă măcinată

1 borcan gem de gutui

boabe de vişine din compot

Mod de preparare

Pui drojdia sfărâmată în puţin lapte îndulcit. Amesteci margarina cu zahărul şi cu gălbenuşurile. Pui făina cernută şi maiaua, apoi frămânţi. Împarţi în două aluatul şi acoperi cu un prosop să dospească 20 de minute.

Iei prima bucată de aluat, întinzi o foaie subţire pe care o ungi cu gem pe margini. Pui boabe de vişine şi rulezi strâns din ambele margini, lăsând la mijloc puţin loc pentru umplutura cu nucă. Mixezi albuşurile. După ce obţii o spumă tare, adaugi zahărul pudră, nucile măcinate şi mixezi în continuare. Cu spuma obţinută umpli golul rămas. Procedezi la fel cu a doua bucată de aluat. Le pui pe ambele în tava tapetată şi acoperi cu un prosop. Laşi încă 10-15 minute. Le dai la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute până se rumenesc. După răcire, pudrezi cu zahăr şi le feliezi.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg