Orez cu legume

orez cu legume jpeg

Îi mulţumim lui Albert Dniel Bertoni din Focşani pentru această reţetă.

Ingrediente

250 g orez 3 linguri ulei 1 ceapă mijlocie 3 morcovi 1 dovlecel 2 ardei graşi (roşu şi galben) 1 legătură pătrunjel verde 1 pahar vin alb, demisec sare piper măcinat

Mod de preparare

Cureţi şi speli toate legumele. Într-o cratiţă, pui uleiul şi căleşti ceapa tăiată solzişori. Laşi până când devine aurie, apoi adaugi morcovii şi dovlecelul, tăiaţi rondele, ardeii graşi, tăiaţi cuburi şi orezul.

Amesteci uşor, iar când toate legumele şi orezul sunt uşor călite, stingi cu vin. Completezi cu un litru de apă şi laşi pe foc doar până clocoteşte. Asezonezi cu sare şi piper şi introduci vasul în cuptorul încins, la foc potrivit. Laşi la copt cam 20 de minute, apoi amesteci cu pătrunjel verde tocat.