Ouă umplute cu sos tartar

IMG 0008 jpeg

Surprinde-ţi invitaţii cu un platou cu ouă umplute cu sos tartar. Reţeta o avem de la domnul Ion Stănescu din Timişoara.

De ce ai nevoie pentru ouă umplute cu sos tartar

Pentru ouă

8 ouă (16 jumătăţi)

1 pateu de 150 gr

1 gălbenuş crud

ulei

1 lingurită muştar

3 linguri smântână

1 ceapă

3 castraveţi acrii

sare

piper

frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Se pun ouăle la fiert, după ce se răcesc se descojesc, se taie pe jumătate şi se scoate gălbenuşul din ele.

Se prepară o maioneză din: un galbenuş crud, un galbenus fiert, o linguriţă muştar şi ulei.

Jumătate din maioneză se amestecă cu gălbenuşurile de la ouă şi cu pateul până se formează o pastă. Cu această pastă se umple jumătăţile de albuş şi se aşază pe un platou cu umplutura în sus. (se pot asambla şi câte două formându-se un ou întreg)

 Prepararea sosului tartar:

Se toacă ceapa mărunt, iar castraveţii muraţi se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare, apoi se scurg de zeamă şi se amestecă cu maioneza rămasă. Se adaugă smântâna, piper şi sare dupa gust. Sosul rezultat se pune deasupra ouălelor umplute. Se ornează cu pătrunjel, castraveţi, ridichii sau după preferinţă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg