Pâine cu aluat nefrământat

144 jpeg

Domnul Daniel Albert Bertoni ne-a arătat cum putem face o pâine gustoasă fără prea mult efort.

Ingrediente: 500 g făină cernută 350 ml apă 13 g drojdie 1 ½  linguriţă sare 5 g zahăr

Amesteci,într-un bol, făina, zahărul şi sarea. Separat, dizolvi drojdia în apă, apoi o încorporezi cu o lingură, în fir subţire, în făină. Acoperi bolul cu o folie şi îl dai la frigider peste noapte.

Aprinzi cuptorul şi aşezi în interiorul lui o oală de fontă cu capac sau un tuci.

Presari făină pe un blat, răstorni aluatul, îl dai şi pe el cu făină şi îl întinzi într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 1 cm. Pliezi marginile câte două, apoi întorci pâinea formată cu marginile îndoite dedesupt şi o laşi 20 de minute să se odihnească. Scoţi vasul pe care l-ai băgat în cuptor, aşezi aluatul în el şi îl acoperi. Dai la cuptor 25-30 de minute, îi scoţi capacul şi mai ţii încă 10-15 minute. Vei obţine o pâine crocantă la exterior şi pufoasă la interior.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg