Pâine cu aluat nefrământat

144 jpeg

Domnul Daniel Albert Bertoni ne-a arătat cum putem face o pâine gustoasă fără prea mult efort.

Ingrediente: 500 g făină cernută 350 ml apă 13 g drojdie 1 ½  linguriţă sare 5 g zahăr

Amesteci,într-un bol, făina, zahărul şi sarea. Separat, dizolvi drojdia în apă, apoi o încorporezi cu o lingură, în fir subţire, în făină. Acoperi bolul cu o folie şi îl dai la frigider peste noapte.

Aprinzi cuptorul şi aşezi în interiorul lui o oală de fontă cu capac sau un tuci.

Presari făină pe un blat, răstorni aluatul, îl dai şi pe el cu făină şi îl întinzi într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 1 cm. Pliezi marginile câte două, apoi întorci pâinea formată cu marginile îndoite dedesupt şi o laşi 20 de minute să se odihnească. Scoţi vasul pe care l-ai băgat în cuptor, aşezi aluatul în el şi îl acoperi. Dai la cuptor 25-30 de minute, îi scoţi capacul şi mai ţii încă 10-15 minute. Vei obţine o pâine crocantă la exterior şi pufoasă la interior.