Pâine cu cartofi

Potato Bread with Rosemary and Cheddar sliced 1024x682 jpeg

Îţi mai aduci aminte ce aromă îmbietoare avea pâine cu cartofi a bunicii? Învaţă cum să o prepari chiar la tine acasă!

Ai nevoie de

1 cartof tăiat cubuleţe

½ linguriţă rozmarin tocat

1 lingură drojdie

5 linguri zahăr

4 linguri unt topit

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă sare

1 ou

½ cană brânză cedar

2 căni jumătate făină albă

Pune într-o cratiţă o cană de apă, cartoful tăiat cubuleţe şi câteva fire de rozamrin. După ce s-a fiert, pune-l la scurs, dar nu arunca apa, ci las-o să se răcească. Pune în aceasta drojdia şi ½ lingură de zahăr. Amestecă-le bine şi lasă-le 10 minute.

Între timp în alt vas pasează cartoful, adaugă zahărul rămas, untul, uleiul de măsline, oul şi sarea. Omogenizează ingredientele şi pune brânza şi rozmarinul. La sfârşit adaugă făina în ploaie.

Frământă până obţii un aluat de paine ce nu se ţine de degete. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul. Dă-i o formă rotundă şi pune-l într-o tavă tapetată cu ulei şi făină. Lasă caeasta pâine cu cartofi timp de 15 minute să se aşeze, după care bagă tava la cuptor până se rumeneşte. Lasă pâinea cu cartofi să se răcească înainte să o tai.

Paine taraneasca

Paine taraneasca

Budinca de paine

Budinca de paine

Paine cu ulei de masline

Paine cu ulei de masline

Sursa foto http://www.twoofakindcooks.com

http://www.twoofakindcooks.com