Pâine cu cartofi

Îţi mai aduci aminte ce aromă îmbietoare avea pâine cu cartofi a bunicii? Învaţă cum să o prepari chiar la tine acasă!
Ai nevoie de
1 cartof tăiat cubuleţe
½ linguriţă rozmarin tocat
1 lingură drojdie
5 linguri zahăr
4 linguri unt topit
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă sare
1 ou
½ cană brânză cedar
2 căni jumătate făină albă
Pune într-o cratiţă o cană de apă, cartoful tăiat cubuleţe şi câteva fire de rozamrin. După ce s-a fiert, pune-l la scurs, dar nu arunca apa, ci las-o să se răcească. Pune în aceasta drojdia şi ½ lingură de zahăr. Amestecă-le bine şi lasă-le 10 minute.
Între timp în alt vas pasează cartoful, adaugă zahărul rămas, untul, uleiul de măsline, oul şi sarea. Omogenizează ingredientele şi pune brânza şi rozmarinul. La sfârşit adaugă făina în ploaie.
Frământă până obţii un aluat de paine ce nu se ţine de degete. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul. Dă-i o formă rotundă şi pune-l într-o tavă tapetată cu ulei şi făină. Lasă caeasta pâine cu cartofi timp de 15 minute să se aşeze, după care bagă tava la cuptor până se rumeneşte. Lasă pâinea cu cartofi să se răcească înainte să o tai.
Sursa foto http://www.twoofakindcooks.com