Pâine de casă

Tânărul chef Andrei Ţandără îţi propune şi de data aceasta o reţetă provocatoare, dar uşor de preparat: pâine de casă.
Dificultate mică Preparare 120' Pentru 1 pâine
Ingrediente
250 ml apă
500 g făină
25 g drojdie
1 praf sare
20 ml ulei
câteva frunze de busuioc, tăiate mărunt
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi aluatul cel puţin 15 minute, apoi adaugi busuiocul. Acoperi bine vasul şi laşi coca la dospit.
Formezi pâinea după dorinţa ta, crestezi din loc în loc şi dai la cuptorul bine încins, pentru 25 de minute.
O scoţi, o ungi, aşa fierbinte, cu un strop de ulei, o acoperi şi o laşi la răcorit.
SFATUL BUCĂTARULUI
În aluatul de pâine de casa poţi pune, după gustul tău, cimbru, usturoi, ceapă, măsline. Foarte important: în timpul dospirii acoperă vasul cu folie alimentară ca să nu pătrundă aer la aluat. Poţi face aluatul de pâine de casa din orice făină doreşti. Aceasta paine de casa poate fi neagră, albă sau integrală.
