Pâine de casă cu seminţe

paine de casa cu seminte jpeg

Mulţumim Gabrielei Vişan din Măgurele pentru această reţetă.

Ingrediente 1 kg făină 50 g drojdie 1 lingură sare 500 ml apă calduţă 1 lingură seminţe de dovleac 1 lingură seminţe de floarea-soarelui 1 lingură seminţe de chimen 1 lingură seminţe de in 1 lingură seminţe de susan

Mod de preparare

Cerni făina într-un castron mai mare, faci o gropiţă în mijloc, pui drojdia şi puţină apă călduţă, acoperi cu făină şi laşi să crească puţin. Adaugi seminţele şi începi să frămânţi, turnând apa rămasă şi sarea. Laşi să dospească 30 de minute, apoi o scoţi şi o mai frămânţi. Împarţi coca în două şi le aşezi în tăvi tapetate, apoi mai ţii aluatul la crescut. Dai tăvile la cuptorul bine încins şi le coci 40 de minute.