Pâine împletită, cu seminţe de in şi mac

paine impletita cu seminte de in si mac jpeg

Mulţumi Rodicăi Iosip din Galaţi pentru această reţetă!

Ingrediente 300 g făină 1 ceaşcă lapte 2 linguri unt 15-20 g drojdie 1 linguriţă zahăr sare 1 ou (pentru uns) seminţe de in seminţe de mac

Mod de preparare

Frămânţi un aluat din toate ingredientele şi îl laşi la crescut. Pentru trandafirul (melcul) din mijlocul pâinii, opreşti o bucată separată de aluat. Din aluatul mare, întinzi o foaie rotundă, pe care o aşezi în tava de aragaz, unsă cu puţin ulei sau unt. La mijloc, laşi loc pentru trandafir. Împarţi apoi foaia în 24 de fâşii, pe care le împleteşti 3 câte 3, formând 8 pâinici. Capetele le ascunzi dedesubt. Bucata de aluat rămasă o împleteşti, tot în trei, şi o răsuceşti de jur împrejur, ca pe un melc, apoi o aşezi în mjlocul celor 8 pâinici. Ungi cu ou întreaga pâine, o presari cu seminţele de in şi de mac şi o bagi la cuptor, până se rumeneşte frumos.