Pălărioare cu carne, ciuperci şi verdeaţă

Voicu Anca Elena, Ploiesti   Copy jpeg

Aperitivul va fi complet dacă pui pe platou aceste pălărioare cu carne, ciuperci şi verdeaţă. Doamna Anca Voicu din Ploieşti ne-a trimis reţeta.

De ce ai nevoie pentru pălărioare cu carne, ciuperci şi verdeaţă

Pentru aluat

5 g drojdie uscată

2 linguri ulei

250 ml apă călduţă

făină cât cuprinde

1 vârf de linguriţă de zahăr

1 linguriţă sare

Pentru umplutură

300 g carne tocată

sare

piper

1 ou

ciuperci la borcan

câteva fire de pătrunjel şi mărar

1 ou bătut bine, pentru uns

 Cum se prepară pălărioarele cu carne, ciuperci şi verdeaţă

Dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi puţin zahăr, apoi sare, uleiul şi făină cât cuprinde. Amesteci bine şi frămânţi până se desprinde aluatul de pe mâini. Coca trebuie să fie suficient de tare pentru întins. Laşi aluatul o jumătate de oră la dospit.

Pentru umplutură, căleşti carnea într-o tigaie cu puţin ulei încins, condimentezi după gust, iar când se rumeneşte bine, o dai de pe foc. După ce s-a răcit, încorporezi oul.

Mai frămânţi aluatul puţin, apoi întinzi o foaie potrivit de subţire şi tai cercuri cu un pahar. Iei câte un cerc, îl umpli cu carne, ciuperci şi verdeaţă, apoi îl acoperi cu un alt cerc şi îi dai formă de pălărioară cu ajutorul unei furculiţe. Tai din nou cu paharul, pentru a îndepărta excesul de aluat. Ungi pălărioarele cu oul bătut şi aşezi într-o tavă cu foaie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau până se rumenesc.