Pălărioare cu carne, ciuperci şi verdeaţă

Aperitivul va fi complet dacă pui pe platou aceste pălărioare cu carne, ciuperci şi verdeaţă. Doamna Anca Voicu din Ploieşti ne-a trimis reţeta.
De ce ai nevoie pentru pălărioare cu carne, ciuperci şi verdeaţă
Pentru aluat
5 g drojdie uscată
2 linguri ulei
250 ml apă călduţă
făină cât cuprinde
1 vârf de linguriţă de zahăr
1 linguriţă sare
Pentru umplutură
300 g carne tocată
sare
piper
1 ou
ciuperci la borcan
câteva fire de pătrunjel şi mărar
1 ou bătut bine, pentru uns
Cum se prepară pălărioarele cu carne, ciuperci şi verdeaţă
Dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi puţin zahăr, apoi sare, uleiul şi făină cât cuprinde. Amesteci bine şi frămânţi până se desprinde aluatul de pe mâini. Coca trebuie să fie suficient de tare pentru întins. Laşi aluatul o jumătate de oră la dospit.
Pentru umplutură, căleşti carnea într-o tigaie cu puţin ulei încins, condimentezi după gust, iar când se rumeneşte bine, o dai de pe foc. După ce s-a răcit, încorporezi oul.
Mai frămânţi aluatul puţin, apoi întinzi o foaie potrivit de subţire şi tai cercuri cu un pahar. Iei câte un cerc, îl umpli cu carne, ciuperci şi verdeaţă, apoi îl acoperi cu un alt cerc şi îi dai formă de pălărioară cu ajutorul unei furculiţe. Tai din nou cu paharul, pentru a îndepărta excesul de aluat. Ungi pălărioarele cu oul bătut şi aşezi într-o tavă cu foaie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau până se rumenesc.