Pandişpan cu dovleac şi frişcă

Mulţumim Anei Maria Antonie din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă de sezon!
Ingrediente
200 g piure de dovleac 125 g zahăr 150 g morcov ras 4 ouă 100 g stafide 200 g făină 1 praf de copt 1 lingură zeamă de lămâie coajă rasă de lămâie 250 ml frişcă lichidă rom
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase şi îşi dublează volumul. Adaugi coaja rasă şi zeama de lămâie, apoi stafidele, care au stat în apă cu rom 15 minute, piureul de dovleac şi morcovul ras. Amesteci bine, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci până se omogenizează.
Torni compoziţia într-o formă rotundă tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. Scoţi blatul din cuptor şi-l laşi să se răcească în formă, apoi îl tai în două felii orizontale, întinzi între ele o parte din frişca bătută, apoi îmbraci prăjitura cu frişcă şi o laşi la frigider două ore, înainte de a o servi.