Pandişpan cu mere şi stafide

Îi mulţumim Alexandrei Preda pentru această reţetă!
Ingrediente
8 ouă 1 praf sare 500 g iaurt cu fructe 400 g zahăr 400 g făină 150 ml ulei 1 plic praf de copt coaja rasă de la 1 lămâie esenţă de vanilie 4 plicuri zahăr vanilat 1 pungă stafide 5 mere potrivite scorţişoară zahăr pudră
Mod de preparare
Separi ouăle, baţi albuşurile spumă cu sarea, adaugi zahărul şi mixezi bine. Torni uleiul, puţin câte puţin, apoi pui gălbenuşurile, iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt. Adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi zahărul vanilat. Speli bine merele, le cureţi de coajă şi le tai bucăţele. Peste mere pui scorţişoara, stafidele, după care omogenizezi şi le adaugi în amestecul cu ouă. Torni compoziţia în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, 30-40 de minute. Presari zahăr pudră după ce s-a răcit.