Panna cotta cu fructe răcoritoare

panacotta fructe jpeg

Mulţumim Antoniei Năstase, o tânără cititioare fidelă a revistei noastre, de numai 16 ani care ne-a trimis la redacţie această reţetă!

Ingrediente

500 ml smantana dulce 300 ml lapte 70 gr zahar 20 gr gelatina 3 pliculete zahar vanilat fructe ( mere verzi, mere rosii, struguri rosii, prune, kiwi) 1 pliculet Tort Gelee transparent, preparat conform instructiunilor de pe plic Mod de preparare

Smantana dulce si laptele le incalzim intr-un vas, la foc mic. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa fiarba 1 minut. Gelatina o hidratam in apa, conform instructiunilor de pe plic, si o adaugam in compozitia calduta. Lasam la racit 15 minute. Ungem cu putina apa/ulei, cateva cescute de cafea sau alte forme mai micute si turnam compozitia. Cand s-a racit, decoram cu feliute subtiri de fructe, peste care turnam gelul transparent, cu ajutorul unei linguri. Dam la rece 3-4 ore.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.