Papanaşi

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru că împarte cu noi secretele acestei reţete delicioase.
Ingrediente ( pentru 6 porţii - 12 bucăţi)
- 700 gr brânză dulce de vaci
- 350 gr făină
- 3 ouă
- 120 gr zahar pudră vanilat
- coaja rasă de la 2 lămâi/portocale
- 2 fiole esenţă de vanilie
- 5 gr bicarbonat de sodiu
Preparare:
- din toate ingredientele se va frământa un aluat de consistenţă moale, compactă şi cu tentă uşor lipicioasă. Se lasă să se odihneasca în frigider, pentru 30 de minute.
- cu mâinile pudrate cu făină, se modeleaza papanaşii care vor fi prăjiţi în baie de ulei, dupa ce acesta se va fi încins, la foc mediu.
- papanaşii vor fi scoşi pe hartie absorbantă, pentru a se scurge excesul de ulei, apoi se pot servi cu smântână şi dulceaţă de vişine, mure, cireşe amare, zmeură.