Papanaşi bucovineni

papanasi bucovineni jpeg

Am cules această reţetă acum 3 ani de pe meleaguri bucovinene de la o bătrâă adusă de spate, care ne spusese că aceştia sunt cei mai uşor de preparat „papanaşi din lume“.

Ingrediente

1 kg brânză de vaci, bine scursă 6 ouă 9 linguri făină 1 praf sare ulei, pentru prăjit smântână dulceaţă zahăr pudră

Mod de preparare

Freci brânza de vaci cu gălbenuşurile, cu făina şi cu sarea. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în brânză. Laşi deoparte 10 minute. Iei aluat cu lingura şi prăjeşti papanaşii în ulei încins. Îi serveşti, după gust, presăraţi cu zahăr pudră, cu smântână şi cu dulceaţă.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg