Papanaşi cu dulceaţă de zmeură

001 jpeg

Cine ar refuza o porţie de papanaşi cu dulceaţă de zmeură? Domnul Ionel Neagu din Giurgiu ne-a spus cum îi prepară el.

Ai nevoie de

500 g brânză dulce făcută în casă

3 ouă

300 g făină

1 linguriţă cu vârf  bicarbonat de sodiu nestins

3 pachete zahăr vanilat

1 praf sare

ulei, pentru prăjit

smântână

dulceaţă de zmeură

 Cum se prepară

Amesteci bine brânza scursă cu ouăle, apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat şi sarea. Frămânţi bine aluatul, apoi rupi câte o bucăţică şi modelezi cercuri şi biluţe. Papanaşii obţinuţi îi prăjeşti în baie de ulei câte unul împreună cu biluţa lui. Îi scoţi pe hârtie absorbantă, ca să elimini excesul de ulei, şi îi serveşti ornaţi cu gem de zmeură şi cu smântână, după gust.