Papanaşi cu sos de vişine

papanasi cu visine jpeg

Mulţumim lui Daniel Albert Bertoni din Focşani, judeţul Vrancea pentru această reţetă.

Ingrediente ( pentru 6 porţii - 12 bucăţi) 700 gr brânză dulce de vaci 350 gr făină 3 ouă 120 gr zahar pudră vanilat coaja rasă de la 2 lămâi/portocale 2 fiole esenţă de vanilie 5 gr bicarbonat de sodiu

Preparare

- din toate ingredientele se va frământa un aluat de consistenţă moale, compactă şi cu tentă uşor lipicioasă. Se lasă să se odihneasca în frigider, pentru 30 de minute.

- cu mâinile pudrate cu făină, se modeleaza papanaşii care vor fi prăjiţi în baie de ulei, dupa ce acesta se va fi încins, la foc mediu.

- papanaşii vor fi scoşi pe hartie absorbantă, pentru a se scurge excesul de ulei, apoi se pot servi cu smântână şi dulceaţă de vişine, mure, cireşe amare, zmeură.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg