Papanaşi însiropaţi

Doamna Felicia Vanea ne-a trimis o reţetă mai inedită de papanaşi, dar la fel de delicioşi precum cei clasici.
De ce ai nevoie
400 g brânză dulce de vaci
4 ouă 200 g făină 50 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat zahăr vanilat
coajă de lămâie şi coajă de portocală
Cum se prepară
Amestecăm toate ingredientele şi obţinem un aluat potrivit de tare, nu foarte lipicios, din care formăm biluţe cât podul palmei. Le aplatizăm şi apăsăm cu degetul în centrul lor. Apoi mai formăm alte biluţe mai mici de mărimea unei nuci. Le prăjim în ulei încins, la foc foarte mic.
Preparăm pe foc un sirop dintr-o cană de apă şi 300 g miere, ungem papanaşii cu acest sirop cu ajutorul unei pensule din silicon si presărăm din nuca măcinată.