Pate fin de ficat

pate fin de ficat jpeg

Mulţumim Cristinei Nedelcu din Caransebeş pentru că ne-a trimis această reţetă la redacţie şi ne-a ales pe noi pentru a ne-o împărtăşi.

Ingrediente

600 grficat de pui 3 linguri coniac 1 lingurita usturoi pudra piper negru 100 grunt(8o gr ,pentru umplutura+20 gr pentru calirea ficatului) 100 gr unt clarifiat pentru a pastra pateul sare.

Preparare

Ficateii spalati si curatati se pun in cele 20 gr unt si se lasa pe foc pina ce isi schimba culoarea.Apoi se pun in bolul unui robot,se adauga coniacul si se mixeaza.Se adauga cele 80 gr unt rece si se mixeaza din nou pina ce tot untul a fost incorporat.Se potriveste de usturoi,sare,piper si se mixeaza.Se pune amestecul intr-un vas,se niveleaza si se da deoparte.Pentru a clarifia untul,acesta se pune pe foc si se ia spuma alba ce apare la suprafata untului topit.Cand spuma nu mai apare si ramane un lichid galben,se toarna peste pateu,se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider pina a doua zi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.