Pate fin de ficat

pate fin de ficat jpeg

Mulţumim Cristinei Nedelcu din Caransebeş pentru că ne-a trimis această reţetă la redacţie şi ne-a ales pe noi pentru a ne-o împărtăşi.

Ingrediente

600 grficat de pui 3 linguri coniac 1 lingurita usturoi pudra piper negru 100 grunt(8o gr ,pentru umplutura+20 gr pentru calirea ficatului) 100 gr unt clarifiat pentru a pastra pateul sare.

Preparare

Ficateii spalati si curatati se pun in cele 20 gr unt si se lasa pe foc pina ce isi schimba culoarea.Apoi se pun in bolul unui robot,se adauga coniacul si se mixeaza.Se adauga cele 80 gr unt rece si se mixeaza din nou pina ce tot untul a fost incorporat.Se potriveste de usturoi,sare,piper si se mixeaza.Se pune amestecul intr-un vas,se niveleaza si se da deoparte.Pentru a clarifia untul,acesta se pune pe foc si se ia spuma alba ce apare la suprafata untului topit.Cand spuma nu mai apare si ramane un lichid galben,se toarna peste pateu,se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider pina a doua zi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg