Pătrăţele cu cafea şi ciocolată

Mulţumim Erminei Vlăsceanu din Olteniţa pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru blat 5 ouă 1 cană zahăr ½ cană ulei 1½ cană făină 1 lingură cafea măcinată 1 plic praf de copt
200 g ciocolată neagră
200 g unt
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu zahărul, torni, în fir subţire, uleiul, apoi adaugi făina amestecată cu cafeaua şi cu praful de copt. Torni compoziţia în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Tai prăjitura în două foi după ce s-a răcit. Rupi ciocolata în bucăţi, adaugi untul, pui compoziţia pe foc mic şi amesteci continuu până se topeşte.
Pui una dintre foi pe un platou mai mare, torni o parte din ciocolata topită, aşezi cealaltă foaie şi restul de ciocolată. Tai prăjitura în pătrate după ce se răceşte.