Pavlova cu fructe de pădure

Daniela Banu, Brasov   Copy jpeg

Cea mai fină prăjitură cu beazea este pavlova. Încearcă reţeta doamnei Daniela Banu din Braşov.

De ce ai nevoie pentru pavlova

Pentru blat

3 ouă

200 g zahăr pudră

1 linguriţă cu vârf amidon

1 linguriţă oţet

1 praf de sare

Pentru cremă

200 ml frişcă

1 plic de zahăr vanilat

Pentru decor

200 g fructe de pădure

2 linguri zahăr, opţional

 Află cum se prepară pavlova

Încingi cuptorul. Baţi bine albuşurile cu sarea, până se umflă, apoi adaugi zahărul pudră în trei tranşe, mixând bine de fiecare dată. Bezeaua formată trebuie să fie tare. Pui oţetul şi amidonul, apoi mixezi cinci-zece minute. Tapetezi o tavă şi pui în ea bezeaua cu lingura, sub formă de inimioară o ţii în cutor până când devine tare la exterior şi moale la interior. Ţii frişca 12 ore la frigider, apoi o mixezi cu zahărul vanilat până se întăreşte. Dacă fructele de pădure sunt congelate, le fierbi cu două linguri de zahăr, până obţii un sirop, sau le pui aşa, decongelate şi scurse bine. Acoperi bezeaua cu frişcă şi distribui uniform fructele de pădure.