Penne cu sos alb

penne cu sos alb jpeg

Mulţumim Andreei Proca din Bucureşti pentru această reţetă.

Ingrediente 1 pungă penne 1 borcan ciuperci feliate 300 g şuncă presată 1 pachet de brânză topită feliată 200 ml smântână 3 linguri lapte 1 lingură unt piper oregano boia sare

Mod de preparare

Pui pennele la fiert în apă clocotită cu sare aproximativ 8-10 minute, după care le scurgi şi le clăteşti sub jet de apă rece. Căleşti în unt ciupercile tocate, condimentezi, după gust, şi adaugi şunca presată tăiată cubuleţe. Mai laşi câteva minute şi dai deoparte.

Pentru sosul alb, pui feliile de brânză topită într-o crăticioară, o aşezi pe foc, adaugi smântâna şi amesteci continuu, la foc mic, până devine o pastă omogenă. Înainte să iei sosul de pe foc, îl subţiezi cu laptele. Aşezi pennele pe farfurie, pui ciupercile cu şuncă şi torni sos peste ele.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg