Penne cu sos alb

Mulţumim Andreei Proca din Bucureşti pentru această reţetă.
Ingrediente 1 pungă penne 1 borcan ciuperci feliate 300 g şuncă presată 1 pachet de brânză topită feliată 200 ml smântână 3 linguri lapte 1 lingură unt piper oregano boia sare
Mod de preparare
Pui pennele la fiert în apă clocotită cu sare aproximativ 8-10 minute, după care le scurgi şi le clăteşti sub jet de apă rece. Căleşti în unt ciupercile tocate, condimentezi, după gust, şi adaugi şunca presată tăiată cubuleţe. Mai laşi câteva minute şi dai deoparte.
Pentru sosul alb, pui feliile de brânză topită într-o crăticioară, o aşezi pe foc, adaugi smântâna şi amesteci continuu, la foc mic, până devine o pastă omogenă. Înainte să iei sosul de pe foc, îl subţiezi cu laptele. Aşezi pennele pe farfurie, pui ciupercile cu şuncă şi torni sos peste ele.