Piept de porc umplut

1366989035 6675piept 20de 20porc 20umplut jpeg

Ingrediente:

1 kg piept de porc cu şorici, ½ kg varză acră, 1 ceapă medie, 2 cartofi, 100 g salam, sare

Timp de preparare: 3h Dificultate: medie

Mod de preparare:

Speli şi cureţi carnea şi cu un cuţit ascuţit tai un buzunar. Speli varza cu apă şi o tai fideluţă. Cureţi şi tai ceapa mărunt, cartofii îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mari şi porţionezi şi salamul. Amesteci toate ingredientele, pui sare şi cu o lingură umpli buzunarul cărnii.

Coşi cu sfoară buzunarul, presari carnea cu sare, o aşezi într-un vas cu şoriciul în jos şi o dai 10 minute la cuptor. După scurgerea timpului, îi pui apă cât s-o acopere şi o dai din nou la cuptor, pentru două ore. În tot acest timp, stropeşti carnea cu sucul din tavă.

După ce carnea s-a înmuiat, o întorci cu partea cu şorici în sus şi îl crestezi în fâşii sau romburi, cu un cuţit bine ascuţit. Presari sare şi laşi din nou la cuptor circa 20 de minute. După ce s-a rumenit frumos şi partea cu şoriciul, scoţi tava şi laşi friptura să se răcorească ca s-o poţi tăia uşor. O poţi aduce la masă cu garnitură de orez şi salată de varză acră.