Piept de pui cu piure de conopidă

piure cu pui jpeg

Înlocuieşte clasicul piure de cartofi cu cel de conopidă, preparat după reţeta doamnei Elena Harabagiu. Serveşte-l cu piept de pui şi vei avea o masă delicioasă.

De ce ai nevoie

1 piept de pui

1 conopidă

2 căni cu lapte

8 ceşti de apă

1 1/2 linguriţe de sare

2 – 8 căţei de usturoi (după gustul fiecăruia)

2/3 ceaşcă de iaurt grecesc

1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat

unt

Mod de preparare

Conopida se spală bine şi se rupe în bucheţele egale, pentru a se găti toate în acelaşi timp. Se adaugă alături de lapte şi apă într-o cratiţă adâncă.Compoziţia se aduce la fierbere, se reduce intensitatea focului şi se lasă la fiert, fără capac, pentru aproximativ 10-15 minute sau până când conopida este uşor de străpuns cu o furculiţă sau cu un cuţit ascuţit.

Se rastoarnă conopida într-o strecurătoare şi se lasă la scurs pentru aproximativ 10 minute. Cât timp aşteptaţi, puteţi curăţa usturoiul şi coace pentru câteva minute. În acest fel, gustul i se va schimba, dând cu totul altă aromă preparatului final.După ce s-a scurs bine conopida, se adaugă alături de usturoi, iaurtul grecesc, piper, sare , într-un blender şi se amestecă bine, până când obţineţi textura dorită. Gustaţi şi mai adăugaţi sare sau piper, dacă este nevoie.

Pieptul de pui se feliaza ,se condimenteaza si se frige la tigaie pe ambele parti. Se serveste piureul alaturi de pieptul de pui si o salata la alegere.