Piftie de curcan

IMG 20171029 WA0007 jpeg

Pentru că se apropie sărbătorile îţi propunem o reţetă de piftie, aşa cum o face Theodor Şonea din Bucureşti.

De ce ai nevoie pentru piftie de curcan

2 aripi curcan

2 morcovi

2 cepe

piper negru boabe, după gust

foi dafin, după gust

4 căţei mici usturoi

ardei roşii, după gust

verdeaţă, după gust

ouă fierte, după gust

Cum se face piftia de curcan

Speli şi cureţi aripile de curcan şi le pui la fiert în apă cu sare, atât cât să fie acoperite. Le ţii 2 ore. După 1 oră adaugi morcovii, ceapa, foi de dafin şi piper boabe. La final, pui usturoiul pisat. Dezosezi carnea, strecori zeama şi o vânturi. Aşezi carnea în boluri, ouăle fierte şi legumele feliate. Torni zeama, decorezi după gust şi dai la frigider aproximativ 8 ore.