Piftie de curcan

Pentru că se apropie sărbătorile îţi propunem o reţetă de piftie, aşa cum o face Theodor Şonea din Bucureşti.
De ce ai nevoie pentru piftie de curcan
2 aripi curcan
2 morcovi
2 cepe
piper negru boabe, după gust
foi dafin, după gust
4 căţei mici usturoi
ardei roşii, după gust
verdeaţă, după gust
ouă fierte, după gust
Cum se face piftia de curcan
Speli şi cureţi aripile de curcan şi le pui la fiert în apă cu sare, atât cât să fie acoperite. Le ţii 2 ore. După 1 oră adaugi morcovii, ceapa, foi de dafin şi piper boabe. La final, pui usturoiul pisat. Dezosezi carnea, strecori zeama şi o vânturi. Aşezi carnea în boluri, ouăle fierte şi legumele feliate. Torni zeama, decorezi după gust şi dai la frigider aproximativ 8 ore.